Την έξοδο από το Δημόσιο βλέπουν 700 "επίορκοι" δημόσιοι υπάλληλοι. Εφοριακοί, τελωνειακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, γιατροί του ΕΣΥ βαρύνονται με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "6 μέρες", το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει θέσει στόχο να βάλει τέλος στην ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων.
Αποτελεί προτεραιότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να δοθεί τέλος "στην ανοχή που έδειχνε ο δημόσιος τομέας σε φαινόμενα διαφθοράς και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, παρότι έφθαναν να υπεξαιρούν χρήματα, να κατηγορούνται για απιστία στο εργασιακό καθήκον, ακόμα και για παιδεραστία, παρέμεναν ακλόνητοι στις θέσεις τους και αντιμετώπιζαν ποινές-"χάδια".
Ποιοι "επίορκοι" δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου:
- Από το υπουργείο Υγείας βλέπουν την έξοδο 170 υπάλληλοι, κυρίως γιατροί του ΕΣΥ, διευθυντές κλινικών, φαρμακοποιοί και διοικητικοί υπάλληλοι.
- Από το υπουργείο Οικονομικών αποσύρονται 102 εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι.
- Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε διαθεσιμότητα τίθενται 60 αστυνομικοί.
- Από το υπουργείο Δικαιοσύνης απομακρύνονται 71 άτομα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, ακόμα και δικαστές.
- Από το υπουργείο Εργασίας 75 υπάλληλοι.
- Από το υπουργείο Παιδείας 160 δάσκαλοι και καθηγητές.
-Από το υπουργείο Εξωτερικών 22 υπάλληλοι.
- Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έξι εργαζόμενοι.
- Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακόμη τρεις υπάλληλοι.
Από τη λίστα των "επίορκων" δεν απουσιάζουν και τα ονόματα υπαλλήλων που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες. Πρόκειται για υπαλλήλους μόνιμους και αορίστου χρόνου.