Στα άκρα οι σχέσεις Καμίνη – εργαζόμενων για τη μισθοδοσία

Στα άκρα φτάνει η κόντρα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με 1.800 υπαλλήλους, η πληρωμή των οποίων θεωρείται αμφίβολη.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί τη μισθοδοσία των 1.800 υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου ως μοχλό πίεσης για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο δήμο.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κ. Θ. Λιβάνιος, ζήτησε με έγγραφό του προς όλες τις υπηρεσίες εξηγήσεις σχετικά με το ότι οι υπάλληλοι χτυπάνε κάρτα εν μέσω των κινητοποιήσεων, επειδή ακριβώς έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τις πληρωμές. Αν και το λογιστήριο είναι ανοιχτό και έχουν ετοιμαστεί , από την Τετάρτη, οι καταστάσεις πληρωμών, παρατηρούνται καθυστερήσεις, οι οποίες θεωρούνται από τους εργαζομένους, "εσκεμμένες".

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιώργος Καμίνης για να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν και για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, η δημοτική αρχή δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από τον τερματισμό των «καταλήψεων», προκειμένου αφενός να ξαναρχίσει η εξυπηρέτηση χιλιάδων δημοτών που αναίτια ταλαιπωρούνται, αφετέρου να εκδοθούν τα προβλεπόμενα εντάλματα μισθοδοσίας των αορίστου χρόνου υπαλλήλων.

Δυστυχώς, η διοίκηση του σωματείου έπραξε τα αναμενόμενα : υποχώρησε, αίροντας επιλεκτικά την κατάληψη, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, επιδιδόμενη συγχρόνως στους συνήθεις «αγωνιστικούς» λεονταρισμούς. Πρόκειται για τις  γνωστές, παλαιάς κοπής, τακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Παρά ταύτα, η μισθοδοσία των αορίστου χρόνου εργαζόμενων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρις αύριο.

Όμως, τα περιθώρια ανοχής της δημοτικής αρχής και, προπάντων, της κοινής γνώμης απέναντι στις γνωστές εκ του ασφαλούς «κινητοποιήσεις» που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο, έχουν εξαντληθεί. Οι δημότες δεν πρόκειται να ανεχτούν περαιτέρω τη δράση συνδικαλιστικών ηγεσιών που αποσκοπούν στη διατήρηση κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών, που έχει ως συνέπεια οι μεν δημότες να ταλαιπωρούνται, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι κάθονται, διεκδικώντας μάλιστα την πλήρη καταβολή των αποδοχών τους, είναι φαινόμενο νοσηρό. Στη δημοκρατία, τα δικαιώματα είναι συνυφασμένα με υποχρεώσεις και κοινωνικοί αγώνες χωρίς θυσίες δεν νοούνται".