Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα δημαρχεία

Συνέχιση των καταλήψεων σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ έως τη Δευτέρα, οπότε αποφασίσθηκε οι καταλήψεις να γενικευθούν σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου σε δημαρχεία και δημαρχιακά κτίρια, με έμφαση στα γραφεία Προσωπικού. Επίσης αποφασίσθηκε αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασισθεί συγκεκριμένος τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η Δευτέρα ορίζεται ως ημέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των δήμων. Την ίδια ημέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα, προκειμένου οι σύλλογοι να μεταφέρουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τη διάθεση του κλάδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται διατεθειμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις προκειμένου "να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφου".