Καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Η ώρα που η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, θα μιλήσει στο δικαστήριο έφτασε. Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την συγκλονιστική κατάθεση του συζύγου της, η Μάγδα Φύσσα καλείται να σταθεί στο εδώλιο και να μιλήσει για τον αγαπημένο της γιο, "το γλυκύτατο παιδάκι και τον αξιόλογο άνδρα" που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Η Μάγδα Φύσσα δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από την δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρούσα σε όλες τις συνεδριάσεις, πολλές φορές συγκράτησε  την οργή και τον πόνο της για το χαμό του παιδιού της. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει πει, η ζωή της οικογένειας σταμάτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ του Σεπτεμβρίου όταν έσβησε ο Παύλος. Από τότε, δίνουν μάχη ελπίζοντας ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Παύλου και παίρνουν δύναμη από τον κόσμο που τους στηρίζει.

"Ήταν ένα παιδί με πολύ καθαρή σκέψη, μυαλό. Ελεύθερος άνθρωπος. Δεν περίμενες ότι θα είχε αυτήν την τύχη διότι πάνω από όλα ήτανε χρήσιμος και έπρεπε να ζήσει. Είχε να προσφέρει", έχει πει για τον Παύλο.

Η Μάγδα Φύσσα ορθώνει το ανάστημά της λέγοντας ξεκάθαρα πως δεν φοβάται παρά τις απειλές και τις βεβηλώσεις στο μνημείο του Παύλου.  Εκείνη, όπως και ο σύζυγος της, θεωρούν ότι η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και πως ο γιος της είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή λόγω της μουσικής του. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του συζύγου της, φορτισμένη, φώναξε πως οι δολοφόνοι του παιδιού της είναι το 5,5-6%, αναφερόμενη, προφανώς, στο ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές. Δεν έχει κρύψει πως θεωρεί συνένοχο στη δολοφονία του Παύλου όποιο ψήφισε Χρυσή Αυγή.  

Στο πλευρό της η κόρη της, η αδελφή του Παύλου, προσπαθεί να στηρίξει την οικογένεια. Η Ειρήνη Φύσσα θα κληθεί αμέσως μετά τη μητέρα της να καταθέσει στο δικαστήριο για "τα τριάντα δυνατά χρόνια" που έζησε με τον Παύλο.