Όταν τα προεκλογικά σποτ είχαν πλάκα

Λένε ότι το χιούμορ είναι το καλύτερο όπλο απέναντι σε μια δύσκολη, ακόμα και θλιβερή, κατάσταση. Από τις λαοθάλασσες του ΠΑΣΟΚ του ’80 και του ’90 έως και τον μικρό Αλέξη και το τρενάκι του Πάνου Καμμένου οκτώ περίπου μήνες πριν, τα τηλεοπτικά προεκλογικά σποτ έδιναν πάντα μπόλικο υλικό για συζήτηση και, πολλές φορές, για σάτιρα. Μπορεί να μην ήταν πάντα πετυχημένα, πολλά από αυτά όμως κατάφεραν να αποτυπωθούν στη μνήμη μας.

Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε

Μια από τις προεκλογικές ατάκες που χαράχτηκε περισσότερο στη μνήμη μας για τη σάτιρα που ενέπνευσε. Η εκστρατεία της ΝΔ στις εκλογές του 2000 με σύνθημα «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε» έμεινε στην ιστορία για τις εμπνευσμένες διασκευές των «Αμάν», που είχαν ως αποτέλεσμα όλοι -λίγο πολύ- να καταλήξουμε να σιγοτραγουδάμε το σύνθημα.

Ειδικά, η τρίτη εκτέλεση του βίντεο στο 2.25, σίγουρα μας έχει μείνει αξέχαστη! Έι, φίλε, τι υπάρχει;  

 

Το σποτ-απόλαυση του κινήματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ

 Ένα απολαυστικό βίντεο της εκλογικής αναμέτρησης του Ιανουαρίου του 2015. Το προεκλογικό σποτ του Κινήματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ - Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα, έγινε viral στις προηγούμενες εκλογές. Ένα τραγούδι περιέγραφε τις βασικές αρχές του κόμματος, τις οποίες ανέλυαν στη συνέχεια οι βασικοί εκπρόσωποί του: ο κ. Παπανικόλας, ο νέος… Κολοκοτρώνης και ο… απόγονος του Παπαφλέσσα!

 

Δείτε περισσότερα σποτ που άφησαν εποχή ΕΔΩ.