Δικηγόρος ζητάει να διωχθεί για εσχάτη προδοσία ο Βαρουφάκης

Ο δικηγόρος  Παναγιώτης Γιαννόπουλος με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στην μηνυτήρια αναφορά του ο δικηγόρος  αποδίδει στον πρώην υπουργό κακουργηματικό δόλο για την  προπαρασκευαστική  επεξεργασία  διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.
 
Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον Ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δις ευρώ.
 
Όπως λέει,  ο «μάγος της ασάφειας» (όπως αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη) «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως τη   πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε».
 
Επιπλέον,  ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του  να διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου  να αποφασίσει για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.
 
Την ίδια ώρα ο  κ Γιαννόπουλος, ζητεί να ερευνηθεί έαν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και  από άλλα   πρόσωπα τα οποία   συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους  ενδείξεις ενοχής τους.