3.000 και η Ζωή στο Σύνταγμα κατά της λιτότητας (φωτογραφίες)

Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» που αναγράφεται σε πανώ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κεντρικός διοργανωτής μαζί με την ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν κατακλύσει την πλατεία με πανό και συνθήματα “ενάντια στον μονόδρομο της λιτότητας”, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης κάνοντας λόγο για "ξεσηκωμό ελπίδας που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε" και τονίζει ότι από την Αθήνα ως το Βερολίνο, και από το Όσλο ως τη Βιέννη, η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε – όπως και στην προηγούμενη αντίστοιχη συγκέντρωση- και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωσταντοπούλου, χαμογελαστή και ευδιάθετη.

Διαδηλωτές που κρατούν σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανώ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη ή έξοδος από ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής ‘Οχι στο νέο μνημόνιο»

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμος