Νέος κύκλος αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ

Παρατείνεται, όπως έχει αποφασιστεί από την Παρασκευή, η αναστολή εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς. Σαν αποτέλεσμα, επίκειται νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πρέπει να πάρουν τα φάρμακά τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μέσα από τη Γενική Συνέλευσή του, εκτίμησε ότι "συνεχίζεται η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία και αναδρομικό rebate)" και ότι "οι ασκούμενες πολιτικές επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν την βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου".

Οι φαρμακοποιοί ζητούν: Χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ, στήριξη της δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 από ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία, σύσταση χρονοδιαγράμματος πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με τις εφορίες, κατάργηση του αναδρομικού rebate, υποχρεωτική επιβολή δίμηνης πίστωσης στις φαρμακευτικές εταιρείας από την Πολιτεία και προώθηση θεσμικών ζητημάτων για την καλύτερη οργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου.