“Αντάρτικο” Καμίνη για την αναστολή χορήγησης ιθαγένειας

Αδυναμία να εφαρμόσει την απόφαση αναστολής χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας δηλώνει ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κοινοποίησε το Σάββατο επιστολή, την οποία απέστειλε προς στον Γενικό Γραμματέα Αποκέντρωσης, στην οποία δηλώνει την αδυναμία του να εφαρμόσει την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, με την οποία ζητείται να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, με την απόφασή του, που φέρει ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2012, είχε ζητήσει να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες απονομής ιθαγένειας (υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) με το επιχείρημα ότι επίκειται δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικά επίμαχα άρθρα του νόμου 3838/2010.

Νομικά κωλύματα προβάλλει ο δήμαρχος Αθηναίων

Ο κ. Καμίνης, στην επιστολή του, αιτιολογεί νομικά την άρνηση συμμόρφωσής του με το έγγραφο του κ. Αθανασίου. Όπως σημειώνει, "οι αποφάσεις των δικαστηρίων αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους".

Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η σχετική απόφαση δεν έχει καμία ισχύ έως ότου δημοσιευθεί. Δεύτερον, ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει ότι το έγγραφο του κ. Αθανασίου "ακόμη κι αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος, δεν έχει αναρτηθεί στον ιστόχωρο Διαύγεια και συνεπώς δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με το νόμο 3861/2010".