Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ζήτησε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης να συνεχιστούν οι απεργίες και την ερχόμενη εβδομάδα, έως ότου εισρεύσουν στα ταμεία τα πρώτα χρήματα που αφορούν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις όσο και τα παλαιά χρέη του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε η απόφαση να είναι ομόφωνη και κάλεσε σε ενιαία αγωνιστική γραμμή όσους συλλόγους δε συμμετείχαν στην κινητοποίηση ως τώρα.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε, κατά τα άλλα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ.

Τα αιτήματα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μέσα από τη Γενική Συνέλευσή του, εκτίμησε ότι "συνεχίζεται η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία και αναδρομικό rebate)" και ότι "οι ασκούμενες πολιτικές επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν την βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου".

Οι φαρμακοποιοί ζητούν: Χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ, στήριξη της δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 από ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία, σύσταση χρονοδιαγράμματος πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με τις εφορίες, κατάργηση του αναδρομικού rebate, υποχρεωτική επιβολή δίμηνης πίστωσης στις φαρμακευτικές εταιρείας από την Πολιτεία και προώθηση θεσμικών ζητημάτων για την καλύτερη οργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου.