Ελεύθερες οι δύο ανήλικες για το φονικό με τις 15 μαχαιριές

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δυο ανήλικες μαθήτριες, που τον Ιούνιο του 2010, τραυμάτισαν θανάσιμα μέσα στο σπίτι του 80χρονο άνδρα από την Κερκίνη, μετά από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείο Ανηλίκων Σερρών. Οι δύο ανήλικες μαχαίρωσαν δεκαπέντε φορές τον άτυχο άνδρα, του απέσπασαν 10 ευρώ και κατόπιν, τράπηκαν σε φυγή.

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών με δικαίωμα έφεσης ανασταλτικού χαρακτήρα έπέδωσε το δικαστήριο στην πρώτη κατηγορούμενη, 18χρονη -πια- μαθήτρια. Η δεύτερη ανήλικη (17 ετών) αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με την υποχρέωση της στενής επιτήρησής της από την επιμελήτρια ανηλίκων μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών. Μετά την απολογία των δύο ανηλίκων κοριτσιών, την κατάθεση των μαρτύρων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή, οπότε και ανακοίνωσε την απόφαση.

Οι μνήμες του τραγικού συμβάντος στο μικρό χωριό της Κερκίνης ξύπνησαν και σήμερα, με τους περισσότερους κατοίκους να τάσσονται υπέρ των αποφάσεων του Τριμελούς Ανηλίκων και τους συγγενείς του θύματος να ζητούν "έστω μια συγγνώμη" από τις ανήλικες, κάτι που δεν έλαβαν ποτέ.