ΠΟΕ – ΟΤΑ: Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν

Την προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και υποστηρίζει ότι μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηρακλείου Κρήτης έχουν ξεκινήσει επισκέψεις -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- αστυνομικών σε δήμους ή δημοτικά κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση "προσπαθούν να εκβιάσουν και φοβίσουν τους εργαζόμενους καταφεύγοντας σε πρακτικές και μηχανισμούς τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν τους φοβούνται. Αγωνίζονται για τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας η αστυνομία πραγματοποιεί επισκέψεις σε χώρους καταλήψεων, ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία για έρευνα. Όσον αφορά τις κοντινότερες στην Αττική περιοχές, ήδη έχουν αναφερθεί επισκέψεις αστυνομικών κλιμακίων σε κατειλημμένα κτίρια ΟΤΑ σε Λιβαδειά, Θήβα και Τανάγρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αρτέμιδος-Σπάτων και ταμίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν. Κρέτσης, επιβεβαιώνει τις καθημερινές επισκέψεις αστυνομικών κλιμακίων στις καταλήψεις του Δήμου Αρτέμιδος.

Όσον αφορά τις κλήσεις σε δημάρχους, ήδη έχουν κληθεί και κατέθεσαν στη ΓΑΔΑ ο δήμαρχος Αρτέμιδος-Σπάτων, Χρ. Μάρκου, καθώς και ο δήμαρχος Παλλήνης Θαν. Ζούτσος. Ο τελευταίος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο έρευνας για τις καταλήψεις και για τις συνέπειες των καταλήψεων στη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων.