Αθώοι οι τρεις για την επίθεση στο Γερμανό πρόξενο

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των δύο δημοτικών υπαλλήλων του συνδικαλιστή εκπαιδευτικο, οι οποίοι κατηγορούνταν για διατάραξη της κοινής ειρήνης, παράνομη βία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη.

Τόνισαν δε ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Αίσθηση προκάλεσε η εισαγγελέας, η οποία κατά την αγόρευσή της, έδειξε κατανόηση “για την αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια”, αλλά, όπως είπε, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων “δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις”.