Για τις 27 Μαρτίου διεκόπη η δίκη της Proton

Για τις 27 Μαρτίου διεκόπη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν συνολικά 43 άτομα μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και εταιρειών που ανήκαν στον άλλοτε κραταιό όμιλο Λαυρεντιάδη.

Μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες είναι  οι Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου αλλά και ο φυγόδικος επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του αντιμετωπίζουν , κατά περίπτωση, τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτης και απιστίας.

Η δίκη αναμένεται πολύμηνη καθώς έχουν κληθεί για να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορητηρίου 53 άτομα ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 100.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Proton Bank, φέρεται να έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του.