Ανάκληση 368 απολύσεων ζητούν εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ

Διάλογο με την πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και άμεση ανάκληση των 368 απολύσεων, ζητά με ανακοίνωση του προς την Πρυτανεία το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολήπτες και Εκτελέσεις Έργων στο ΑΠΘ.

Το σωματείο καταγγέλλει την άρνηση διαλόγου από πλευράς της Πρυτανείας και την τακτική της να στηρίζει στην αρχή τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων, τους οποίους "χρησιμοποίησε για να πετύχει έκτακτη χρηματοδότηση και τώρα εκβιάζει τους απλήρωτους από τον Αύγουστο εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους για να πληρωθούν δεδουλευμένα δύο μηνών", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Η Πρυτανεία ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης, όταν ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

"Η Πρυτανεία μας καλεί να επιστρέψουμε στην εργασία μας και να καταθέσουμε αγωγές κατά του Πανεπιστημίου, ώστε να γίνει η πληρωμή για τους 4 τελευταίους μήνες του χρόνου από άλλον κωδικό, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία του προσωπικού", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η επιστροφή των εργολαβικών υπαλλήλων στις εργασίες τους στο ΑΠΘ έχουν να κάνουν με την αποκομιδή των σκουπιδιών, που λυμαίνουν εδώ και ημέρες το Πανεπιστήμιο. Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, ενώ πολλές συμβάσεις υπαλλήλων -πάνω από 80- έχουν λήξει.