Συνταρακτικές είναι οι λεπτομέρειες οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα "μπράβων" και εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ο πρώην υπουργός φέρεται να συνομιλούσε με αρχινονό προκειμένου να εκβιάσει τον Γιάννη Σμπώκο και εμφανίζεται ως ο ηθικός αυτουργός για την τοποθέτηση βομβών σε πολυκατοικία της ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου. Πρόκειται για τον πάλαι ποτέ συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Στο κύκλωμα όμως φέρονται να συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα υπέράνω υποψίας. Μεταξύ αυτών σωφρονιστικοί υπάλληλοι, πασίγνωστος δικηγόρος αλλά και αστυνομικός, όπως επίσης και τρεις αρχινονοί.
Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται επίσης για την βομβιστική επίθεση στην πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, επίθεση της οποίας την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, η βόμβα σε σπίτι δικαστικού στην επαρχία και στην Αθήνα ενώ είχε "σφραγιστεί" συμβόλαιο σε βάρος εν ενέργεια υψηλόβαθμου δικαστικού προσώπου που τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε.
Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας
Για την τεράστια αυτή επιτυχία των αστυνομικών αρχών προχώρησε σε δήλωση και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας
|Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.
Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο", ανέφερε χαρακτηριστικά.