"Δεν κατάφερα να αλλάξω το σύστημα, όμως δε θα επιτρέψω ούτε σε αυτό να με αλλάξει". Αυτή η φράση συνόδευσε τη ζωή του Χρόνη Μίσσιου και παραμένει ακόμη ως κεντρική λεζάντα στο προσωπικό blog που διατηρούσε.
Ο Καβαλιώτης συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο Χρόνης Μίσσιος νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας και "πάλεψε" πολλά χρόνια με τον καρκίνο.
Με γονείς καπνεργάτες, γεννήθηκε στα Ποταμούδια Καβάλας και κατέφυγε στα επτά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στα Γιαννιτσά.
Με την απελευθέρωση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και οργανώνεται Στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού Πόλεων, συλλαμβάνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο το 1947, αλλά τελικά τη γλιτώνει χάρη σε τυχαίο γεγονός.
Έζησε κατοχή, εμφύλιο πόλεμο, δικτατορία και υπέστη φυλακίσεις και εξορίες ως πολιτικός κρατούμενος. Διετέλεσε βρίσκει στέλεχος της νεολαίας της ΕΔΑ, μέλος της πενταμελούς γραμματείας της Δ. Ν. Λαμπράκη και, στη συνέχεια, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜ.
Στη δεκαετία του '80 ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Έγραψε το πρώτο και πιο γνωστό βιβλίο του το 1985 με τίτλο "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς…". Στα κείμενά του αποτυπώνεται η μεταπολεμική και μεταπολιτευτική καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, σε ένα κλίμα γλυκόπικρου νατουραλισμού.