Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, γι' αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο έχει πάρει κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος.
Επίσης, ζημιές καταγράφηκαν στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο, καθώς και στη τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος βρίσκεται στο Αίγιο, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση βρέθηκαν στην πόλη κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. Επίσης, όπως πρόσθεσε, λειτουργεί στο δημαρχείο ο τετραψήφιος αριθμός 4118, στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι κάτοικοι και να υποβάλουν αιτήματα για ελέγχους. Ακόμη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου, στο Αίγιο βρίσκονται, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενισχύσεις της Πυροσβεστικής, καθώς και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που θα παραμείνουν στην πόλη καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας.
Στο μεταξύ, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους, λόγω του σεισμού, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, έχει επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.