Μέρκελ: Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητα πέρασαν από τα γερμανικά Μέσα τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των οποίων προπηλακίστηκε ο Γερμανός πρόξενος.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι “η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας είναι αυτονόητο.

Πολύ πιο παραστατικές είναι οι γερμανικές εφημερίδες στις αναφορές τους. “Εκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία”, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung, ενώ το Spiegel κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα συνθήματα που ακούστηκαν, όπως “Μαζί θα διώξουμε τους ναζί”.

Η Die Welt γράφει “Έλληνες έριξαν καφέ στον Γερμανό πρόξενο”, αναφέροντας ότι η οργή για τα μέτρα στην Ελλάδα εκφράστηκε με σωματική επίθεση, ενώ η Frankfurter Allgemeine παραθέτει σε φωτογραφία το στιγμιότυπο της επίθεσης στον πρόξενο και κάνει επίσης αναφορά στα συνθήματα περί ναζί.