Μεγάλη φωτιά κοντά στην αρχαία Μεσσήνη

Τέσσερις οικισμοί έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην περιοχή της Μεσσήνης, γιατί απειλούνται από την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια, εννέα χιλιόμετρα περίπου από το Μελιγαλά.

Πρόκειται για τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη, όπου η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η φωτιά είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και νωρίτερα πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο, με είκοσι αυτοκίνητα, σαράντα έξι πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, αναμένεται στην μάχη της κατάσβεσης να ενταχθεί κι ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής. Υπάρχει δε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων που κατευθύνονται στην Μεσσηνία από όλη την Πελοπόννησο.

Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, καίει σε βουνοπλαγιά με πουρνάρια και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση. Μάχη να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη πεζετέλ.