ΕΛ.ΑΣ: Ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχελάκης Μιχάλης

Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης, έδωσε στη δημοσιότητά ο   αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για την σύλληψη του τρομοκράτη το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. 

Δείτε ακόμη: Βίντεο - ντοκουμέντο: Η συμπλοκή αστυνομικών με το Μαζιώτη

Ενώ καταζητούνταν, ο Ν. Μαζιώτης κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος ως Μιχάλης Μιχελάκης, του Νικολάου και της Αρχοντίας  και μάλιστα αγόρασε και αυτοκίνητο με αυτά τα στοιχεία, μάρκας Hyundai χρώματος ασημί, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας εντοπίστηκε από κάμερες στον σταθμό Ομονοίας και στην συνέχεια τέθηκε υπό παρακολούθηση.  

Στην συμπλοκή στο Μοναστηράκι πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.  

"Η πρώτη επαφή του Νίκου Μαζιώτη με την Ομάδα ΔΙΑΣ έγινε στην οδό Αθήνας, στο ύψος Αγίας Ειρήνης, με τον καταζητούμενο τρομοκράτη να πυροβολεί με πιστόλι USP μία φορά. Προχώρησε στην πλατεία Μοναστηρακίου κι όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίστηκε, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός κι ένας Γερμανός. Ο πρώτος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να διατρέχει κίνδυνο και ο δεύτερος συνεχίζει τις διακοπές του. Ο Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και πυροβόλησε δύο φορές" δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης στην ηγεσία της Αστυνομίας για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. 

Για τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική                 

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.