Επανένταξη κρατουμένων στην κοινωνία από το υπ. Δικαιοσύνης

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών επανένταξης κρατουμένων και αποφυλακισμένων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο θα βοηθήσει, ώστε κρατούμενοι και αποφυλακισμένοι να επανενταχθούν γρηγορότερα στην κοινωνία, και να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες, μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών, παρουσίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσίασαν στα Χανιά (07/07) σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων "Επάνοδος", εποπτευόμενο από το υπουργείο, και η εταιρεία πληροφορικής Profile, που είναι και ο ανάδοχος του έργου.

"Μέσα από το πρόγραμμα, οι υπό προς επανένταξη κρατούμενοι, λίγο πριν την αποφυλάκιση τους, θα ενημερώνονται για όλες τις διαδικασίες και θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα που θα τους είναι χρήσιμα όταν βγουν στην κοινωνία. Παράλληλα θα τους δίνεται η δυνατότητα για όσο βρίσκονται στη φυλακή, αλλά και όταν αποφυλακιστούν, να εκπαιδεύονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διάφορα προγράμματα που θα αυξήσουν τις δεξιότητες τους", δήλωσε ο τεχνικός υπεύθυνος του έργου Γιώργος Χρήστου.

Η εφαρμογή του προγράμματος χρονικά προσδιορίζεται στον Οκτώβριο, απευθύνεται εκτός από τους Έλληνες και σε αλλοδαπούς κρατούμενους και για τον λόγο αυτό αρχικά θα υποστηρίζει τέσσερις γλώσσες, με δυνατότητα επέκτασης και σε περισσότερες.