Δικηγόρος καθαριστριών προς Σαμαρά: Κύριε Πρωθυπουργέ δώστε λύση

Επιστολή, με την οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συνέταξε ο συνήγορος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καρούζος και παρουσιάζει το news.gr. Στο σχετικό κείμενο, ο κύριος Καρούζος, απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό, να δώσει όπως χαρακτηριστικά λέει: "σε ένα ανθρώπινο δράμα που θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι δεν θα κορυφωθεί. 

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "οι γυναίκες αυτές απέχουν στην πλειοψηφία τους πολύ λίγα χρόνια από τη σύνταξη, επομένως θα αποχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ομαλά από τις θέσεις εργασίας). Ήδη ορισμένες αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης". 

Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος αναφέρεται στις αμοιβές τους, οι οποίες όπως λέει, κυμαίνονται από 205 έως 757 ευρώ το μήνα, ενώ το καθαρό μηνιαίο ποσό μισθοδοσίας ανέρχεται συνολικά σε 257.577,63 ευρώ, με αποτέλεσμα ο μέσος μισθός να ανέρχεται στα 655,41 ευρώ καθαρά και σε συνδυασμό με τις εισφορές σε 763,55 ευρώ μικτά.

Με αυτή του την αναφορά, ο κύριος Καρούζος, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Δημοσίου,  ότι δηλαδή, το ποσό που παρουσίασε το Δημόσιο σε σχετικό πίνακα, που προσκόμισε στα Δικαστήρια ήταν 883,00 ευρώ, σημειώνοντας ότι οι αποδοχές αυτές αντιστοιχούν στις απολαβές αυτές αντιστοιχούν σε εργαζόμενες με προϋπηρεσία 15 ετών. 

Αναλυτικά η επιστολή: