Δέκα χρόνια χωρίς αναστολή στον 23χρονο που μαχαίρωσε το μαθητή

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 23χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών για την επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του ανήλικου μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, πριν από ενάμισι χρόνο. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δέχθηκε επίσης ότι τα τραύματα σε βάρος του 17χρονου μαθητή έγιναν από μαχαίρι και έτσι επέβαλε επιπλέον ποινή έξι μηνών στον καταδικασθέντα για τις κατηγορίες της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε στον δράστη τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. 

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η μητέρα και η σύντροφος του νεαρού κατηγορούμενου ξέσπασαν σε λυγμούς. 

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η εισαγγελέας είχε, επίσης, την άποψη πως ο νεαρός κατηγορούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, μέχρι η υπόθεση του να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο 23χρονος να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.  

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία για την επίθεση σε βάρος του μαθητή είναι ανάμεσα σε αυτές που ερευνώνται από τις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για την παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και ο Γ. Αποστολόπουλος είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  

Τέλος, οι δικαστές αποφάσισαν ο φάκελος της δικογραφίας να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών της κοπέλας του δράστη , ο ρόλος της οποίας στην υπόθεση καταγράφεται στα sms που αντάλλασσε το ζευγάρι.