Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το δικηγόρο των καθαριστριών

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για μη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση κατέθεσε μετά τις 12:00 της Πέμπτης στον αρμόδιο Εισαγγελέα ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, συνεχίζουν την κατάληψη στο υπουργείο ενώ ανά διαστήματα περνούν στελέχη των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθαρίστριες έχουν καταλάβει νωρίτερα από τις 07:00 της Πέμπτης την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και έχουν κλείσει τις πόρτες με αλυσίδες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι καθαρίστριες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να μην τις επαναπροσλάβει παρά την απόφαση του δικαστηρίου για το αντίθετο.

Ολόκληρο το κείμενο:

"Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΔΟΥ μετά και την έως σήμερα άρνηση του Υπουργού Οικονομικών, να υλοποιήσει την με Αρ. 1584/2014 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (το πλήρες κείμενο στο www.poedoy.gr) με την οποία διατάσσεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία ζητά:

Να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης , να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ".