Καταγγελία για συμμετοχή μελών της ΧΑ σε ρατσιστικό πογκρόμ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν τα μέλη της “Πρωτοβουλίας δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος”, με την οποία καταγγέλλουν “πογκρόμ” κατά μεταναστών που ακολούθησε, όπως λένε, της δολοφονίας του Μανώλη Κάνταρη, το Μάιο του 2011, έξω από το σπίτι του λίγο πριν γεννήσει η γυναίκα του.

Στην αναφορά τους ζητούν να συσχετιστούν με τη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι συγκεκριμένες επιθέσεις αφού, όπως ισχυρίζονται, από βίντεο και φωτογραφίες που προσκομίζουν προκύπτει ότι δράστες των επιθέσεων είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αναφορά τους:

“Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που προσκομίζουμε, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για βαρύτατα ποινικά αδικήματα: τελεσμένη ανθρωποκτονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλπ. Στα πρόσωπα των δραστών που φαίνονται ξεκάθαρα στα βίντεο, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές μπορούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών ομάδων, που τέλεσαν τις ως άνω εγκληματικές πράξεις”.

Οι υπογράφοντες την αναφορά δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος υπογραμμίζουν ότι: “Απαραίτητη τυγχάνει η διερεύνηση του ρόλου των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στην οργάνωση και υλοποίηση του πογκρόμ”.