Στον Πειραιά οι 32 διασωθέντες της Σάμου

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "European Express", που μεταφέρει τους 32 παράνομους μετανάστες που κατάφεραν να επιζήσουν του ναυαγίου που έγινε στη Σάμο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Οι διασωθέντες είναι 7 Σύροι, 24 Σομαλοί και μια γυναίκα από την Ερυθραία, ενώ με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρονται επίσης οι σοροί των νεκρών.

Στο λιμάνι περιμένουν νεκροφόρες για να παραλάβουν τις σορούς των νεκρών, ενώ το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση υποδοχής.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, έχει δοθεί εντολή στον κλάδο αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, να χορηγηθεί άσυλο στους διασωθέντες παράτυπους μετανάστες του ναυαγίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Θα τους δοθεί εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Για την υπόθεση της Σάμου έχουν συλληφθεί δύο Σύροι στην εθνικότητα οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως αναποδογύρισε το σκάφος ωστόσο πηγές από το λιμενικό σώμα κάνουν λόγο για εισροή υδάτων.