Τέλος στην απεργία από τους πωλητές λαϊκών

Τέλος στην απεργία στις λαϊκές αγορές έβαλε η Ομοσπονδία Πωλητών.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις "δεν έχει κανένα νόημα και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στέλνει τους καταναλωτές σε άλλα δίκτυα διανομής, σημειώνοντας ακόμη πως ο νόμιμος παραγωγός και επαγγελματίας δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα.

Σημειώνεται ότι μετά τη μείωση του ημερήσιου τέλους που είχε ζητηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης κι εγκρίθηκε από τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών, βελτιώνονται περαιτέρω οι όροι με τους οποίους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση οι έμποροι των λαϊκών αγορών, καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να πωλούν περισσότερα προϊόντα.

Το σχέδιο νόμου διασφαλίζει με τη μεγαλύτερη διαφάνεια την επανατοποθέτηση παραγωγών κι επαγγελματιών σε διακριτές, πλέον, πτέρυγες με εφ’ άπαξ κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 και κυκλική μετατόπιση κατά μια θέση μια φορά το χρόνο, ώστε αφενός να ενταθεί ο ανταγωνισμός και αφ’ ετέρου να μην υπάρχουν προνομιούχοι (εκείνοι δηλαδή που έχουν εξασφαλίσει προνομιακή θέση στο χώρο μιας λαϊκής) και μη.

Παράλληλα, το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης του παρεμπορίου, τόσο με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ψευδοπαραγωγοί, όσο και με τις κυρώσεις που προβλέπονται. Ο νόμιμος παραγωγός και επαγγελματίας δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».