Υπόθεση Ιλία Καρέλι: Κοντά σε συλλήψεις σωφρονιστικών βρίσκονται οι Αρχές

Η υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων!

Η ελληνική δικαιοσύνη αναζητά τα άτομα που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του βαρυποινίτη, ο οποίος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιούσαν με εντατικούς ρυθμούς ευρύτατη έρευνα, η οποία περιελάμβανε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη "διαδρομή" του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το στερνό του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά το κρίσιμο τριήμερο 25-27 Μαρτίου, από τη στιγμή που ο βαρυποινίτης διέπραξε τον φόνο μέχρι την ώρα που βρέθηκε νεκρός. Καθώς εικάζεται ότι ο κρατούμενος είχε ξυλοκοπηθεί σε διαφορετικά σημεία από διαφορετικούς δράστες, ακόμα και αν εντοπιστούν όλοι οι δράστες, θα χρειαστούν διεξοδικές έρευνες και σειρά ανακρίσεων για να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες.

Αναμένονται εξελίξεις τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Τρίτης στην έρευνα, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προκύπτουν στοιχεία κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου.

 
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η εμπλοκή τους αιτιολογείται από τα χτυπήματα σε διαφορετικά σημεία που είχε το πτώμα του Καρέλι, σε σχέση με εκείνα που είχε πριν μεταφερθεί εκεί.
 
Τα έχει ήδη εντοπίσει ο ιατροδικαστής και θα τα συμπεριλάβει στην έκθεσή του.

Ταυτόχρονα, προχωρά πειθαρχική έρευνα που είχε διαταχθεί και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί και ο Εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση επιχειρούν να ρίξουν φως σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να αναλύσουν λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες τρεις ημέρες της ζωής του βαρυποινίτη.

Ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών και το κλίμα μέσα στις φυλακές Νιγρίτας, όσο και σε αυτές του Μαλανδρίνου, όπου σκότωσε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, είναι ηλεκτρισμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.