Βροχές την Κυριακή, από Δευτέρα φτιάχνει ο καιρός

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή 30 Μαρτίου, με πιθανότητα βροχών το πρωί της ημέρας στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα ομαλοποιηθεί από τη Δευτέρα και η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο.

Από την Τρίτη 1 Απριλίου και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός θα καλυτερεύσει κι άλλο, με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και απομάκρυνση των νεφώσεων.

Αναλυτικά:

Κυριακή 30-03-2014

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στην ανατολική και νότια χώρα.

Δευτέρα 31-03-2014

Καιρός: στα νοτιά αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μονό τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τρίτη 01-04-2014, Τετάρτη 02-04-2014 και Πέμπτη 03-04-2014

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.