Ο…Βολιώτης που ετοιμάζεται να αφήσει τη Γη για τον Άρη!

Κάτοικος Βόλου με βρετανικό διαβατήριο. Όνειρό του να μετακομίσει κάποια στιγμή στον Άρη. Ο Σάιαν Νεζάντ, ελπίζει να εγκαταλήψει τη Μαγνησία, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι που τόσο επιθυμεί.

Λάτρης των extreme sports ο Νεζάντ είναι μόλις 20 ετών. Πρώην κασκαντέρ ξεχώρισε ανάμεσα σε 200.000 υποψήφιους από όλο τον κόσμο που είχαν συμπληρώσει αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Mars One.

Όπως λέει, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, "εξεπλάγην. Καθώς έβλεπα τον αριθμό των συμμετεχόντων να αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω και αναρωτιόμουν εάν το προφίλ μου ήταν αρκετά καλό. Όταν έλαβα το mail από το πρόγραμμα Mars One, άρχισα να χοροπηδάω από τη χαρά μου! Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι είμαι κατάλληλος να αναλάβω όλες αυτές τις υποχρεώσεις".

Αρκετοί υποψήφιοι του προγράμματος δήλωσαν ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη γη, απογοητευμένοι από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Σάιαν αντιθέτως, είδε το ταξίδι αυτό ως αποστολή. Δηλώνει μάλιστα περιορισμένος στη γη! Έτοιμος να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις λέει ότι "πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις ή ένα καινούργιο μέρος να εξερευνήσεις, απλώς πρέπει να το πάρεις απόφαση και να το κάνεις".