Φαρμακεία: Ανοίγουν την Τρίτη για να…ξανακλείσουν

Τα φαρμακεία ανοίγουν και πάλι την Τρίτη 18 Μαρτίου, μετά την απεργία που είχαν προκηρύξει για την Παρασκευή που μας πέρασε, αλλά και για σήμερα Δευτέρα. Όπως όλα δείχνουν όμως, θα υπάρξει και συνέχεια στις κινητοποιήσεις, καθώς το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαρτίου έχουν συγκαλέσει εκ νέου συνέλευση για να αποφασίσουν για κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. 

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, η απόφαση για άνοιγμα των φαρμακείων ελήφθη προκειμένου «να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην Φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επισημαίνει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» και καλεί όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Η προσεχής γενική συνέλευση του ΠΦΣ αναμένεται να καθορίσει την έκταση και το εύρος των κινητοποιήσεων έχοντας λάβει υπόψιν της όλα τα νέα δεδομένα μέχρι την ημέρα εκείνη.