Προσαγωγές έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είχαν προγραμματισμένο ραντεβού έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητά τους. Στη διαδήλωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:00, συμμετείχαν ήδη από τις 06:00 της Παρασκευής αρκετά άτομα.

Ζήτησαν συνάντηση από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Μπροστά από την πύλη της εισόδου, όμως, υπήρχαν παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν άφησαν τους συγκεντρωμένους ούτε να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τα άτομα που επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσυφάκη, όπως καταγγέλουν οι υπόλοιποι καθηγητές από το μπλόκο της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές φτάνουν τις 18.

Σύμφωνα με τα άτομα από το μπλοκ των καθαριστριών, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι "δέχεται στο γραφείο του όποιον ζητά συνάντηση", ενώ για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του με την τρόικα για να διαπιστωθεί η εξέλιξη των θεμάτων που τον αφορούν.