Έρχονται κινητοποιήσεις φαρμακοποιών μέσα στις εκλογές;

Απειλούν οι φαρμακοποιοί με κλειστά φαρμακεία την περίοδο των εκλογών, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τις θέσεις της τρόικας για τον κλάδο τους.

Εκπρόσωποι των φαρμακοποιών, μετά και τις συνεχιζόμενες διαρροές για αλλαγές σε θεσμικά ζητήματα που τους αφορούν, διαμηνύουν ότι ο κλάδος είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία έχει εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για "άμεσες και ξαφνικές κινητοποιήσεις", όποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι από τον κλάδο έχουν ληφθεί υποψιν οι δεσμεύσεις και οι πρωτοβουλίες, τόσο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και του υπουργού Υγείας, Άσωνι Γεωργιάδη, αλλά "επειδή η διαπραγμάτευση είναι δυναμική, οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη θα δώσει το έναυσμα νέου γύρου κινητοποιήσεων", όπως τονίζεται.

"Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουν, καμια περαιτέρω μείωση του εισοδήματός τους, με το πρόσχημα της επικράτησης του ανταγωνισμού", καταλήγουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.