Αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Το αγωνιστικό τους "παρών" στην Αθήνα δίνουν οι αγρότες από όλη την Ελλάδα μέσα από το προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο, το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Βάθη.

Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεως, ο Μαρούδας Ρίζος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, εκτίμησε ότι "αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία".

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο συμμετέχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη στα αγροτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα ξεκίνησαν λεωφορεία ήδη από τις 06:00 της Τετάρτης, με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο και έφτασαν στην Αθήνα λίγο πριν τις 12:30.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Άρτας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Δυναμώνουμε τη λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να δυναμώσουν, να έρθουν τώρα μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, που οργανώνουν τα μπλόκα επιβίωσης της αγροτιάς".

Μετά τη δυσαρέσκεια από το ναυάγιο των συνομιλιών με το υπουργείο Οικονομικών, οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά το συλλαλητήριο της Τετάρτης, όπως, άλλωστε, αποφασίστηκε στις περισσότερες τοπικές συνελεύσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.