Ομαλά εξελίχθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς επεισόδια αλλά υπό αυστηρή αστυνόμευση πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, και σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ορισμένοι γονείς μαθητών και θεατές αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από την εξέδρα, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης.

Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.