Συνάντηση Στουρνάρα-αγροτών την Πέμπτη

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα συναντηθεί αντιπροσωπεία των αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, την Πέμπτη στις 12.45. 

Την συνάντηση με τον υπουργό έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία και, στον υπουργό Οικονομικών σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Σε ότι αφορά στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προετοιμάζονται για το νέο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι με σημείο εκκίνησης το μπλόκο και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μπει "φρένο" στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Επίσης να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Διαβάστε ακόμα: Εξαπλώνονται και στην Πελοπόννησο τα μπλόκα των αγροτών