Ξεκινά στη Σύρο η δίκη της Μυρτούς

Ξεκινά αύριο στη Σύρο η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της Μυρτώς, που τον Ιούλιο του 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανός εργάτη ξενοδοχείου στην Πάρο. 

Ο Πακιστανός δράστης κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών και σήμερα αργά το βράδυ θα μεταφερθεί στη Σύρο. Στο νησί μεταβαίνει και η μητέρα της άτυχης Μυρτούς, η οποία ελπίζει στην καταδίκη του δράστη και στην δικαίωση του παιδιού της.

"Η Μυρτώ δε θα γίνει ποτέ όπως ήταν" 

Στην ομολογία του, τον Αύγουστο του 2012,  ο 21χρονος Πακιστανός ισχυρίστηκε πως εντόπισε στα βράχια της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής τη μικρή Μυρτώ που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η 14χρονη κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος.

 Λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα, ο ίδιος έφυγε από το νησί με προορισμό της Αθήνα, όπου τελικά και συνελήφθη

Ο δράστης της επίθεσης, Αχμέτ Βακάς, είχε καταρχήν δηλώσει ψεύτικη ηλικία -17 ετών- για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως ανήλικος, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ψευδόταν και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα.