Απομονώνει τους βαρυποινίτες το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το διαχρονικό πρόβλημα του διαχωρισμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή, με αντικείμενο την αξιοποίηση των εκτάσεων των τεσσάρων αγροτικών καταστημάτων της χώρας, προκειμένου να κατασκευαστούν χώροι κράτησης για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας.

Οι τρόφιμοι θα διαχωριστούν από τους συγκρατούμενους τους που εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για βαριά εγκλήματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί να ικανοποιήσει με αυτόν τον τρόπο το πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και των διεθνών οργανισμών, που για πάνω από είκοσι χρόνια διαπιστώνουν την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των κρατουμένων και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης.

Το υπουργείο εκτιμά, ότι μπορεί να επιτευχτεί, πέραν της αναγκαίας αποσυμφόρησης των φυλακών και η ουσία της εκτέλεσης των ποινών που είναι η κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.

Υπολογίζεται ότι στις εκτάσεις των τεσσάρων αγροτικών καταστημάτων της χώρας, όταν αυτές διαμορφωθούν κατάλληλα, θα κρατηθούν περισσότεροι από 1000 τρόφιμοι των φυλακών.