Δημεύουν ακίνητα και ανοίγουν λογαριασμούς των Γριβέα-Βάτσικα

Σε δημεύσεις ακινήτων, που διατηρούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους προχωρούν οι δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου που πήρε το ζευγάρι από το ΤΤ, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους. 

Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Π. Παπανδρέου για την «υπόθεση Γριβέα-Βάτσικα» το ζευγάρι έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις καθώς , όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους στο Λονδίνο Γριβέας και Βάτσικα

Σύμφωνα με τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.  

Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα, το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute, από κοινού με την C&C International, με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ 2.500.000 ευρώ, τον Οκτώβριο του 2010.