Λέανδρος Ρακιντζής: Εστία διαφθοράς οι δήμοι, ανέλεγκτες οι ΜΚΟ

Τη διαπίστωση ότι πολλά πράγματα έχουν διορθωθεί σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα, αρκετά άλλα, χάλασαν δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο κ. Ρακιντζής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ανέφερε ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, διότι, όπως είπε, "έχουν μπροστά τους εκλογές, είναι ανεξέλεγκτοι στα λεφτά και έχουν πάρα πολλά βαρίδια".

Παράλληλα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εντοπίζει μεγάλο πρόβλημα στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, "διότι ως τώρα έπαιρναν λεφτά, ήταν ανέλεγκτοι και δεν παρήγαγαν έργο".

Σημείωσε, πάντως, ότι ορισμένες ΜΚΟ όπως οι "Γιατροί του Κόσμου" είναι "εξαιρετικές", αλλά για άλλες δήλωσε ότι ήταν "προσωπικά μαγαζάκια".

Σε ό,τι αφορά τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου ο Λέανδρος Ρακιντζής παρατήρησε ότι πρέπει να καταμετρηθούν ακριβώς οι οργανισμοί του Δημοσίου.

"Ακούμε νούμερα τρελά, όπως 5.500. Δε γνωρίζουμε, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που μετασχηματίζονται και δεν είναι τίποτε άλλο από αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους. Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι είναι και ήδη κάποιοι είναι παρωχημένοι και είναι δύσκολο να τους καταργήσεις για τους υπαλλήλους, διότι δεν μπορείς να τους απολύσεις χωρίς πολιτικό κόστος", ανέφερε χαρακτηριστικά.