Ο Ξηρός προκαλεί τις Αρχές και τον Γιωτόπουλο

Η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως ο ρόλος που φαίνεται να αναλαμβάνει στην εγχώρια τρομοκρατία και στο αντάρτικο πόλης είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποκάλυψε σε όλη τους την έκταση την κακή σχέση μεταξύ Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο πρώτος κατηγορεί ανοικτά το δεύτερο ως χαφιέ και ότι είχε "προνομιακή μεταχείριση" μέσα στον Κορυδαλλό, ενώ θεωρεί ότι τον απελευθέρωσαν η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η CIA, για την οποία ενεργεί ως πράκτορας.

Αν και οι ψυχρές σχέσεις των δύο ανδρών διατηρούνται για πολλά χρόνια, οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.

Η λεκτική τους αντιπαράθεση είχε εξελιχθεί σε συμπλοκή τον Αύγουστο του 2009 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο Ξηρός είχε γρονθοκοπήσει τον Γιωτόπουλο, έπειτα από ανταλλαγή ύβρεων. "Ο Ξηρός έπεσε κάτω, έπιασε το πόδι του Γιωτόπουλου και το δάγκωνε", είχε καταθέσει σωφρονιστικός υπάλληλος για το επεισόδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", το ρήγμα στη 17Ν, η οποία στον Κορυδαλλό χωρίστηκε στις ομάδες Γιωτόπουλου-Τζωρτζάτου και Ξηρού-Κουφοντίνα, είχε προκληθεί νωρίτερα και το επεισόδιο του 2009 είναι χαρακτηριστικό. Η συμπλοκή είχε ξεκινήσει με ανταλλαγή ύβρεων και γρονθοκοπημάτων στον προαύλιο χώρο των φυλακών, μεταξύ Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου. "Ο Κουφοντίνας εκσφενδόνιζε ό,τι έβρισκε μπροστά του και ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ξηρός και επιτέθηκε με γροθιές στον Γιωτόπουλο", έλεγε σωφρονιστικός υπάλληλος, που κατέθεσε για το περιστατικό.

Οι επόμενες ενέργειες για το κρυσφύγετο Ξηρού

Η Ελληνική Αστυνομία έχει στήσει γιγάντια επιχείρηση για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του καταδικασθέντος τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δύο άτομα σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς στο διαμέρισμα των Εξαρχείων είναι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ διετίας για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν αρπάξει ασπίδες και κράνη αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία,στο διαμέρισμα βρέθηκε, μετά από πληροφορίες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια.

Μετά την ανεύρεση άρχισαν νέες έρευνες σε διαμερίσματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό οπλισμού ατόμων που ενδεχομένως να συνδέονται με διάφορες ομάδες.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια διαφόρων ατόμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς, επίσης, και σε δύο συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε άλλη έρευνα σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο Π. Λ. και μέσα σε αυτό βρέθηκαν χασίς και κοκαϊνη, σιδερογροθιά, δύο σπρέϋ πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκφράζουν τη "βαθύτατη ανησυχία" τους για τον Χριστόδουλο Ξηρό και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας.