Die Welt: “Τρομοκρατική ζούγκλα” η Αθήνα

Την ένταση της τρομοκρατίας στην Αθήνα διαβλέπει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία εκτιμά ότι το κλίμα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι τεταμένο, καθώς η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού έχει συμπέσει με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις σφαίρες που εστάλησαν σε φάκελο στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για "ελληνική τρομοκρατική ζούγκλα", εφόσον οι 86 έως τώρα γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις γίνονται 87 με την εμφάνιση των "Λαϊκών Τιμωρών" που ανέλαβαν την ευθύνη για τις σφαίρες στο γραφείο του Γ. Προβόπουλου.

Γίνεται ακόμη λόγος για τις σφαίρες που εστάλησαν στον Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά και στις σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού εντός της φυλακής με μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς", οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τον συντάκτη ως "τρομοκράτες-εξτρεμιστές της αριστεράς".

Στο δημοσίευμα υπάρχει μεσότιτλος "Νέα τρομοκρατική ομάδα σχεδιάζει νέες επιθέσεις" και υπάρχει διάχυτος ο φόβος για έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα.

Πάντως, αναφορά υπάρχει και στη δήλωση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκου Ραγκούση ότι η απόδραση του πελάτη του ήταν "πολιτική απόφαση".