Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Αντιφασιστική  συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα Πετράλωνα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, Σαχζάτ Λουκμάν, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια της δίκης, ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου.

Σε διάλειμμα της διαδικασίας, που πλέον βρίσκεται στις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων, παρευρισκόμενοι που φέρονται να ήταν μέλη αντιρατσιστικης οργάνωσης επιτέθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου τους οποίους χτύπησαν.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Πακιστανού

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη, του Διονύση Λιακόπουλου και του και του  Χρήστου Στεργιόπουλου.

Διεκόπη και ορίστηκε η συνέχεια της  συνεδρίασης για τις 31 Γενάρη. Θα συνεχιστεί με την ολοκλήρωση τη εξέτασης του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου. Αναμένεται ότι θα καταθέσουν ακόμη μάρτυρες όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Κουβέλη, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας και δημοτική σύμβουλος, ο Παναγιώτης Δημήτρης, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από συμπαραστάτες της Σουγκράν Μπίμπι και του Χαντίμ Χουσείν που θα παραμείνουν μέχρι την έκδοση απόφασης από τα δικαστήριο ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών δολοφόνων.

Μέχρι τότε η ΚΕΕΡΦΑ έχει εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους και πανεπιστήμια.

Την ίδια περίοδο, μετά τις συλλήψεις των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών, η Χρυσή Αυγή ξεδιπλώνει μια νέα επίθεση για να βγει από την απομόνωση με την μήνυση Μπούκουρα κατά του Δημήτρη Χριστόπουλου κα τον Κασιδιάρη να μηνύει την εφέτρια ανακρίτρια κ.Κλάπα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί να παριστάνουν τους διωκόμενους διεκδικώντας να πέσει ξανά το πέπλο συγκάλυψης των ρατσιστικών εγκλημάτων από την Αστυνομία και τα δικαστήρια όπως είχαν συνηθίσει πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το αντιφασιστικό κίνημα είναι ασπίδα για κάθε μετανάστη και απαιτεί δικαιοσύνη για τους δολοφονημένους από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί.

Το Σάββατο, η ΚΕΕΡΦΑ , η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος μαζί με συνδικάτα, όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ε ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων Παρθενώνας ,η Ανταρσία στις γειτονιές  της Αθήνας καλούν σε  διαδήλωση το Σάββατο 18 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία  Μερκούρη στα Πετράλωνα, όπου έγινε η δολοφονία. Θα παραβρεθούν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν.