Ανακαλούνται παιδικές φόρμες λόγω επικίνδυνων κορδονιών

Παιδικές φόρμες ανακαλούνται από την αγορά καθώς τα κορδόνια που έχουν στη μέση αλλά και στο λαιμό θεωρούνται δυνάμει επικίνδυνα αφού είναι μεγαλύτερα από τα πρότυπα ασφαλείας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανάκληση γίνεται προληπτικά, από την ίδια την εταιρεία. Τονίζεται ότι δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής κάποιο ατύχημα, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Τα ρούχα ανακαλεί η εταιρεία ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων.

Οι διορθωτικές ενέργειες γίνονται μετά από σχετική κοινοποίηση, μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX, από τις αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, και αφορούν παιδικές φόρμες με κωδικούς 62004, 63043 και 63014.

Η παραγωγός εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ήδη ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης και έχει προβεί σε διορθωτικές ενέργειες (αφαίρεση κορδονιών) στα προϊόντα, που υπάρχουν στην αποθήκη της και στα καταστήματα. Στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω ενδύματα, συστήνεται να τα χρησιμοποιούν αφού πρώτα αφαιρέσουν τα κορδόνια από την περιοχή του λαιμού και της μέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (τμήμα παραγωγής) στα τηλέφωνα 2394073522 και 6976433922 καθημερινά από 08:30 έως 20:30.