“Όχι” και από την αστυνομία στη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή

Στην απαγόρευση διανομής τροφίμων στον Πειραιά το πρωί από τη Χρυσή Αυγή, οδηγήθηκε η αστυνομία. 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα και ο δήμος της περιοχής είχε λάβει ανάλογη απόφαση, σχετικά με την πραγματοποίηση της διανομή το Σάββατο, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. 

Ο δήμος δεν επέτρεψε τη διανομή των τροφίμων, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ζητηθεί άδεια κατάληψης χώρου. Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ήδη από το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, είχε αποστείλει μάλιστα σχετική επιστολή, στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά.

"Επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν", τόνιζε μέσα από την ανακοίνωση ο κ. Μιχαλολιάκος.

Επίσης είχε ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας "ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις, φορείς δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν "πανηγύρι" διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον ευτελισμό των συνανθρώπων μας".

Μπουτάρης: Εμένα δε μου καίγεται καρφί για τη Χρυσή Αυγή