Αγρότης αιμόφυρτος έξω από τη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο Σύνταγμα, όπου αγρότες από την Κρήτη συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή. Ένας άνδρας τραυματίστηκε και βρέθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. καθώς επικράτησε ένταση των συγκεντρωθέντων με την αστυνομία. Πάντως, δεν έγινε γνωστό με ποιο τρόπο ακριβώς τραυματίστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων με την έναρξη του νέου έτους, καθώς και να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ.

 

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος, όταν αγρότες που διαδηλώνουν κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων και προγραμμάτιζαν να διανέμουν πορτοκάλια, άρχισαν να πετούν τα φρούτα στους άνδρες των ΜΑΤ. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό, που μετέφερε τα φρούτα, προκειμένου να μη γίνει η διανομή στο Σύνταγμα.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας των διαδηλωτών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, με τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να επιτραπεί στο φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του.

Τελικά, τα πορτοκάλια ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου έφθασαν οι αγρότες και τα κουβάλησαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους. 

Οι αγρότες θεωρούν ανήθικη και άδικη τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενώ ήδη έχουν προαναγγείλει πως πρόκειται να διεκδικήσουν συνάντηση και με τους Περιφερειακούς βουλευτές, από τους οποίους θα ζητήσουν να μην ψηφίσουν το σχετικό σχέδιο νόμου.