Ξεκίνησε η δίκη των δύο για τη δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα

Άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στα Πετράλωνα.

Ο Σαχζάτ Λουκμάν, με καταγωγή από τα Πακιστάν, έχασε τη ζωή του στις 17 Ιανουαρίου 2013, όταν μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άτομα. Με την έναρξη της διαδικασίας, μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου οι γονείς του θύματος, που θα έρθουν από το Πακιστάν, θα μπορούν να καταθέσουν για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και διαψεύδουν κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο ένας εξ αυτών σε γραπτή δήλωση του καταδικάζει την πρακτική του κόμματος της Χρυσής Αυγής και επισημαίνει ότι διαφωνεί με την ιδεολογία του.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή επισήμανε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και ζήτησε να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Τη δίκη παρακολουθεί πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία έχει συμπεριληφθεί σε αυτές που χειρίζονται οι δύο εφέτες ανακρίτριες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, οι δύο κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο, στις 17 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Τι είπε ο πρώτος μάρτυρας

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε πως ξύπνησε απο τις φωνές του θύματος και είδε δύο νεαρούς με τον έναν πάνω σε σκούτερ να φωνάζει στον άλλον "πάμε να φύγουμε" και ο άλλος να επιστρέφει με αργές κινήσεις στο σκούτερ.

To έγκλημα

Ο Σαχζάτ Λουκμάν, που δούλευε ως εργάτης, πήγαινε στη δουλειά του με ένα ποδήλατο. Οι κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μηχανάκι, του έκλεισαν τον δρόμο και εν ψυχρώ άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρι.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του 27χρονου θύματος.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, έξω από το Κακουργιοδικείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητές, εκπρόσωποι της Πακιστανικής κοινότητας κ.ά., οι οποίοι ζητούν την τιμωρία των δύο κατηγορουμένων.