Συνεχίζεται η απεργία στον ΕΟΠΥΥ παρά το τελεσίγραφο Γεωργιάδη

Να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως τις 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας.

Όλα αυτά μάλιστα σε αντίθεση με το τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, πριν από μία ημέρα. Ο υπουργός κάλεσε την Πέμπτη τους γιατρούς να λήξουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους αλλιώς θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Στο ίδιο κλίμα οι συνδικαλιστές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις 10.30 πμ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ εξουσιοδότησε μάλιστα το προεδρείο να κρίνει αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις μετά τις 19 του μήνα. 

Λίγο νωρίτερα οι γιατροί της Αττικής, είχαν αποφασίσει επίσης συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στα αιτήματά τους ήταν επίσης να ξεκινήσει διάλογος εν μέσω της απεργίας, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Υγείας, να διατηρηθούν οι δομές και ο χαρακτήρας του ΕΟΠΥΥ, να μην αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις και να μην απολυθούν γιατροί. 

Για την επίλυση της εμπλοκής με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (σσ οι επιτροπές στελεχώνονται από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ) προτείνουν να δοθεί εξάμηνη παράταση στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας.