Κουφοντίνας: Οι σημερινές ένοπλες οργανώσεις δεν είναι σαν τη 17Ν

"Σήμερα που μας μετατρέπουν σε νοικάρη στο ίδιο μας το σπίτι, στην ίδια μας τη χώρα..." είναι πιο επιτακτικό από ποτέ "να γίνει ο λαός νοικοκύρης στο σπίτι του" δηλώνει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο καταδικασθείς για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" Δημήτρης Κουφοντίνας.

Όπως λέει, αν ξεκινούσε σήμερα τη διαδρομή του "θα εντασσόμουν ολόψυχα στο μέτωπο πολύμορφης δράσης". "Κάτι θα έβρισκα να κάνω" αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Εκτιμά πως οι σημερινές ένοπλες οργανώσεις είναι κάτι διαφορετικό από τη 17 Νοέμβρη "όμως ταυτόχρονα αποτελούν και μια συνέχεια των λαϊκών αγώνων, είναι μια από τις μορφές που παίρνει σήμερα η αντίσταση του λαού", λέει.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι για να ξεσηκωθεί ο λαός πρέπει "να ξεπεράσει τις πολλαπλά βολεμένες και τακτοποιημένες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, να ξεπεράσει κάθε ελπίδα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ανακυκλώνουν φθαρμένους και διεφθαρμένους πολιτικούς, να ξεπεράσει κάθε πίστη σε διακηρύξεις ειρηνικών και καθωσπρέπει αλλαγών, να μην περιμένει καμία λύση απ' τους επίσημους θεσμούς".